algemene informatie

De damp-open wandopbouw reguleert de luchtvochtigheid en zorgt voor een gezond leefklimaat in de woning.

Traditionele bouwwijze is vaak gericht op economische motieven. Daarbij speelt het binnenklimaat, de materiaalkeuze en de afwerking een geringe rol. Terwijl je toch veel tijd in je woning doorbrengt.
In plaats van de woning in te pakken met dampdichte folies als een regenjack, maken wij de wanden juist damp open. Zo kan het vocht uit de woning en is de luchtvochtigheid beter.
Hout ademt, neemt vocht op en staat dit weer af en reguleert de lucht- vochtigheid. In de wandopbouw zit bovendien natuurlijke isolatie als hennep en vlas.
Deze zijn damp open en vocht kan hierdoor van binnen naar buiten en gaat niet ten koste van de isolerende werking.
Gezond voor lichaam en geest! Geen benauwend regenjack, maar een ademende schil!

Gezond wonen volgens het Scandinavische leven. Hout is voor mensen door de eeuwen heen geliefd. Het is rustgevend, esthetisch aangenaam en presteert akoestisch goed. Het absorbeert geluiden en creëert een rustgevende, ontspannende sfeer.

Gezonde log huizen met hoge luchtkwaliteit zorgen voor een evenwicht tussen de binnen-luchtvochtigheid tussen 30 en 50%, wat optimaal is voor de gezondheid van de inwoners.

Hout is het meest natuurlijke bouwmateriaal ter wereld én het is een ideaal bouwmateriaal.
De isolatiewaarde en uitstekende fysische eigenschappen van hout isoleren wel 10x beter dan steen!

Men gebruikt hout van oude bomen van 60 tot 80 jaar uit Finland. Het grenen hout van de Nordic Pine heeft vanwege de hoge vezeldichtheid een enorme sterkte en is erg vormvast.
In hun 80 jarige bestaan hebben ze al veel CO2 opgenomen. 

In Finland is de houtwinning een door de overheid gereguleerde zaak van strenge selectie en zorgvuldig bosbeheer. De Finse wetten en het PEFC keurmerk zijn strenger dan het FSC keurmerk dat wij in Nederland kennen.
In een evenwichtig programma van kappen en herbebossing houdt Finland zijn kostbare houtbezit zorgvuldig in balans. Hiermee wordt het behoud van het bos voor de volgende generaties gegarandeerd.

Naast duurzaam hout gebruikt men natuurlijke en ecologische materialen. Biobased bouwen noemt men dat.


Valide CSS!