algemene informatie

Door de damp-open wandopbouw reguleren we de vochtigheid en zorgen we voor een gezond leefklimaat in de woning.

Traditionele bouwwijze is vaak gericht op economische motieven. Daarbij speelt het binnenklimaat, de materiaalkeuze en de afwerking een geringe rol. Terwijl je toch veel tijd in je woning doorbrengt.
In plaats van de woning in te pakken met dampdichte folies als een regenjack, maken wij de wanden juist damp open. Zo kan het vocht uit de woning en is de luchtvochtigheid beter.
Hout ademt, neemt vocht op en staat dit weer af en werkt regulerend op de vochtigheid. In onze wandopbouw zit bovendien natuurlijke isolatie zoals hennep en vlas.
Deze zijn damp open en vocht kan hierdoor van binnen naar buiten (damp-open), zonder dat dit ten koste gaat van de isolerende werking.
Gezond voor lichaam en geest en dus gezond wonen! Geen benauwend regenjack, maar een ademende schil!

Gezond wonen gebaseerd op het Scandinavische leven Hout is door mensen door de eeuwen heen geliefd. Het is rustgevend, esthetisch aangenaam en het presteert goed akoestisch. Het absorbeert geluiden en creƫert een rustgevende, ontspannende sfeer.
Een echte log huis biedt een gezonde leefomgeving met organische bouwmaterialen, hoge indoor luchtkwaliteit en een warme, stress verminderende atmosfeer.
Het is een ecologisch huis dat de mensen letterlijk goed in de muren zorgt.

Gezonde huizen met hoge luchtkwaliteit Log huizen bevorderen vanzelfsprekend een goede gezondheid. Massief hout heeft het unieke vermogen om vocht op te vangen en in de lucht terug te geven als de kamer droogt.
Dit zorgt voor een evenwicht tussen de binnen-luchtvochtigheid tussen 30 en 50%, wat optimaal is voor de gezondheid van de inwoners.

Natuurlijke, ecologische en duurzame materialen zorgen voor comfort en een gezond leefklimaat Hout is het meest natuurlijke bouwmateriaal ter wereld. Bovendien is het een ideaal bouwmateriaal.
Het heeft namelijk een goede isolatiewaarde en uitstekende fysische eigenschappen. Hout isoleert wel 10x beter dan steen!

Men gebruikt hout van oude bomen van 60 tot 80 jaar uit Finland. Het grenen hout van de Nordic Pine heeft vanwege de hoge vezeldichtheid een enorme sterkte en is erg vormvast.
In hun 80 jarige bestaan hebben ze al veel CO2 opgenomen. 

In Finland is de houtwinning een door de overheid gereguleerde zaak van strenge selectie en zorgvuldig bosbeheer. De Finse wetten en het PEFC keurmerk zijn strenger dan het FSC keurmerk dat wij in Nederland kennen.
In een evenwichtig programma van kappen en herbebossing houdt Finland zijn kostbare houtbezit zorgvuldig in balans. Hiermee wordt het behoud van het bos voor de volgende generaties gegarandeerd.

Naast duurzaam hout gebruikt men natuurlijke en ecologische materialen. Biobased bouwen noemt men dat.


Valide CSS!